board_02H

 

som1

Verksamhet

flagfront_1

Somaliska Ungdomsföreningen i Norrköping riktar sig till unga och äldre somalier i Norrköpingsområdet. En av Ungdomsföreningen huvuduppgifter är som vi ser det att verka som en bro in i det svenska samhället för nyanlända och etablerade somalier i Norrköpingsområdet.

Därför erbjuder vi läxhjälp och vägledning om det svenska samhället,  hjälp med kontakt med olika myndigheter, data grundläggande kurser, sykurser för kvinnor, simundervisning och basketboll for tjejer, fotboll för killar, kulturella aktiviteter och sommarläger med aktiviteter som båt rodd och tree klättring.

Datakurser

verk_data

Med stöd av Internetfonden föreningen har skaffat nya datorer och ett antal läsplattor som är ganska händiga för datakurserna. Nybörjare vid dator lär sig grunderna om dator, internet, e-post och sociala medier. Kurserna kan följas på http://www.datasam.se/ och förslag från deltagarna är välkomna.

Kultur aktiviteterverk_kultur

Genom ungdomarna deltagande i olika kultur aktiviteter som föreningen anordnar, möjliggörs bevarande av den somaliska kulturen och det somaliska språket. Vi välkomnar icke somalier att delta i så många kulturella aktiviteter vi anordnar. Information ska alltid finnas på vår webbplats när en är organiserad.

Både kvinnor, män, barn och ungdomar använder förningens lokalen då vi har drop-in. Den också fungerar som läxhjälp center för de yngre barnen och ungdomarna. Föreningen har märkt att barnen och ungdomarna som har kontakt med oss beter sign på ett respektfull och utmärkt sätt. Tack vare föreningens ständig kontakt med förädlarna. Vilket gör att vi vet exakt hur vi ska hjälpa barnen och ungdomarna när de kommer till oss. Vi har bland annat haft studiecirklar dar vi diskuterat skillnaden mellan Sverige och Somalia och vi ger information om hur arbetsmarknaden fungerar Sverige.

Foreläsningar
verk_forelas

Information from myndigheter och organisationer. Genom olika föreläsningar tar våra medlemmar del av viktiga informationer från bland annat olika mydigheter och organisationer.

verk_forelas2

Föreningen organiserar också ibland informativa föreläsningar om vårt hemland och kultur för de som är intresserade.

 Campingverk_camping

Campingsäventyr, roliga och hemifrån i sällskap med varandra är en av de många aktiviteter som Föreningen anordnar för sina medlemmar.

 

14

 
©2016 sufnse

Vi har börjat att hjälpa skolar för delaktighet och information för föräldrar .Vilket innebär många föräldrarna går inte skolans föräldrar möte. Vi har stora samarbete nätverk som Hyresbostäder, Noaks Ark, Hageby Biblioteket, Norrköping kommun och Civilförsvaret i Östergötland. Och vi är medlem civilsamhället i Norrköping kommun .

Fotboll

Våra medlemmar har bildat upp ett fotbollslag och är aktiva i tävlingar med andra lag då och då. Denna verksamhet håller våra ungdomar upptagna större delen av sina fritider.

Träd och Bergsklättring

Energisk och modiga aktivitetet som Ungdomarna njuta oerhört.

Båtliv

boating

Förutom simning som sufn organiserar för ungdomar, segling är annan spännande aktivitet på vatten och älskad av ungdomar och vuxna.


Ungdomsledare i en intervju om föreningen verksamheten och dess fördelar.


Sömnad

bildS_osmaskin